Párban és trióban: ilyen volt a mi UTT-nk!

Párban és trióban: ilyen volt a mi UTT-nk!

Futóklubunk edzői, Sipos Fanni és Szántó Nelli párban, online vezető szerkesztőnk pedig két barátnőjével trióban vett részt az Ultra Tisza-tó futóversenyen.

Az Ultra Tisza-tó egy 111km-es futóverseny, amit a hétvégén rendeztek meg első alkalommal. Mi sem hagytuk ki, el is meséljük, milyen volt!


SZÁNTÓ NELLI:

Idén részt vettem egy 7 fős csapat tagjaként az Ultrabalatonon, ahol 34km-t futottam. Az UB-n ámulva néztem az embereket, akik egyedül, párban vagy hárman vágtak neki a 220km-es távnak, és azon tűnődtem, vajon mi hajtja őket egy ilyen hosszú távon? Hogyan képes valaki ennyit futni miután a fájdalom minden egyes lépésnél végigkíséri? Ez volt az egyik motiváció, hogy nekivágjunk ketten a 111km-es távnak, megismerni és megtapasztalni ezt az érzést. Fannit szerencsére nem kellett győzködni. Azonnal igent mondott a kihívásra. Őszintén szólva nem lesz a kedvenc terepem, mert bár a szervezők kitettek magukért, és színvonalas versenyt csináltak nekünk, 111km egy gáton, ahol a frissítőket leszámítva semmi sem történik, és ugyanaz a tájkép kísér végig, nagyon monoton volt számomra. Ha nem lett volna végig mellettem a férjem, aki kerékpárral kísért és tartotta bennem a lelket, biztos, hogy megőrülök saját magamtól. Az időjárás sem kímélt minket, ugyanis egy jégesős vihar csapott le ránk a verseny kellős közepén, de nem bántam, mert legalább történt valami… és ráadásul Fannit kifejezetten motiválta az eső, így többet vállalt, mint azt eredetileg elterveztük.

Kép

4 részletben összesen 72km-t futottam, és ahogy az utolsó szakaszomhoz értem, úgy kezdtem testileg és szellemileg is megtörni. Míg az első 22.5km és 23.1km-es távom kifejezetten könnyedén ment, addig az utolsó szakaszomra már sántítva érkeztem, alig tudtam kiszállni a kocsiból, és amikor felvánszorogtam a dombra, hogy leváltsam Fannit többen megkérdezték, hogy mi történt a lábammal, miért nem tudok járni rendesen? Bemerevedett és nehezen hajlott mindkét térdem, valamint feszült az Achilles-em. Ekkor még előttem állt 14,8km. Gyorsan lemasszíroztam és próbáltam összeszedni minden erőmet, de minden lépés egy kínszenvedés volt. Már a 4. km-nél jártunk, amikor ránéztem az órámra, és azt gondoltam már biztos 8km körül lehetünk. Ekkor zokogni kezdtem és azt mondogattam, hogy nem érek be a célba soha, túlságosan fáj mindenem, majd eszembe jutott, hogy talán a kóla segít. Egy kis cukorsokk és máris szárnyalni fogok. Vártam a hatást, mikor a férjem egyszer csak megszólalt: “De fura íze van: Ja ez zero cola!” Ekkor törtem össze igazán. Még cukor sem volt a kólában… Egyszerre sírtam és nevettem a szerencsétlenségemen. Majd csörgött a telefon és Fanni mondta, hogy lefutja velem az utolsó 100m-t a célig. Megkérdeztem, hogy esetleg nem akarja inkább az utolsó 3,2km-es szakaszt? Fanni szerencsére még nem volt olyan állapotban, mint én és szó nélkül vállalta az utolsó megmérettetést, ami nekem már tényleg nagyon gyötrelmes lett volna. Igazi csapatként teljesítettük a 111km-t.

Nehéz szavakba önteni azokat a mélységeket és magasságokat, amit ott átéltünk, és talán csak azok értik igazán, akik megéltek már hasonlót. Sokan azt gondolják, hogy nem normális dolog ennyit futni és igazuk is van, viszont boldog vagyok, hogy megtapasztalhattam ezt az érzést, mert több lettem tőle! Nagyon sokat tanultam ezen a versenyen. Egyrészt rájöttem, hogy nekem sokkal inkább fekszik, ha egyben teljesítek nagyobb távokat, mert ezek a szűk egy órás megállások, aminek nagy részét a kocsiban ülve töltöttem, teljesen lemerevítették a lábamat. Taktikailag lehet, hogy csinálhattuk volna pár dolgot másképp, és sok mindent kell még tanulnunk, de azt gondolom, hogy büszkék lehetünk az első ultra távunkra, amit együtt, kéz a kézben teljesítettünk és 4. helyen 10:01.54-es idővel abszolváltunk. Nagyon hálásak vagyunk Kozslik István, Bagi Erna és a Mezei család támogatásáért, akik ugyanúgy leküzdötték velünk a távot, etettek, itattak, furikáztak minket és tartották bennünk a lelket végig a verseny alatt, valamint a sok-sok üzenetnek és telefonhívásnak, amiben szorítottatok nekünk. Külön köszönjük a támogatást a Runner’s World-nek és a szuper cipőket a Saucony-nak. Köszönjük, hogy végig velünk voltatok!


SIPOS FANNI:

Egy teljesen átlagos hétköznap volt, amikor Nelli feltette az átlag feletti kérdést, körbefutjuk ketten a Tisza-tavat? Gondolkodás nélkül igent mondtam, vízpart mellett imádok futni, az UB is szuper volt, és még volt egy hónapunk. Egy váltóverseny mindig több szervezést igényel, elsősorban a logisztika miatt, amire jobb segítőket aligha találtunk volna, köszönjük az egész napos szurkolást, gondoskodást Ernánk, Nelli Cicójának és a Mezei családnak, mindig tudták mivel motiváljanak, dobjanak fel minket. A melegtől nagyon féltem, könnyen kapok napszúrást. A sok mantrázásnak meg lett az eredménye, a verseny napja lett a leghidegebb nyári nap, végigkísértek az esőfelhők minket 1-től. Ekkor kezdtem a második futásom, leszakadt az ég, imádok esőben futni, szólt a fülemben az ACDC thunderstock, (ekkor már túl voltunk a fordítón) jött szembe a többi futó, akiknek az örömömből sikerült átadni, még aki láthatóan fájdalommal küzdött is mosolyogva intett vissza. A tervünktől kicsit eltértünk, aminek annyiban örülök, hogy így kicsit jobban kivehettem a részem a kilométerekben.

Kép

A nagyobb rész így is Nellire jutott, eszméletlen 70 km-ért tudhat magáénak. A verseny számomra legfelfűtöttebb pillanata az utolsó váltópont volt, amikor a chip átadásakor Nelli görbülő szájjal súgta oda, hogy "ez nagyom rossz volt Fanni". Azóta persze átértékeltük, és csupa jó emlékkel gondolunk vissza erre a 111 km-re. Igazi csapatként futottunk együtt, számíthattunk egymásra. Nekem tetszett a verseny, szívesen jönnék akár jövőre is.


Birta Brigi

Tavasszal egyszer csak rám írt Fit.Love.Réka, hogy hallottam-e, hogy júliusban lesz Ultra Tisza-tó, és nem lenne-e kedvem valakit bevenni és trióban lefutni. Egy percig sem gondolkodtam természetesen, a harmadik tagunk, Pulay Szilvi pedig ugyanilyen lelkes volt, amikor megkérdeztük. Nos, én nem a legjobb formámban vágtam neki a versenynek, megelőzőleg másfél hétig nem futottam, és mostanság gyakran begyulladt picit az Achilles-em is, ennek ellenére alig vártam a versenyt. A távot arányosan osztottuk fel egymás között, nagyjából mindenkire 36km jutott kb. 9km-es etapokban, az utolsó 3km-t pedig együtt terveztük még pluszban lefutni. Az első szakaszomon tartalékkal mentem még, aztán a második futásomnál leszakadt az ég, ennek ellenére őrülten jó időt mentem magamhoz képest, és élveztem is.

Kép

Aztán szépen haladtunk tovább, újra nálam esett az eső, amikor visszafordultunk, és akkor már úgy ki voltam, hogy beérve csak azt tudtam mondani, hogy „rohadtul elegem van az egészből”, utáltam. Közölték, hogy akkor lenne még egy szuper hír: Szilvi lesérült, így az utolsó 12-t már nem hogy futni, de sétálni sem tudná. Réka már úton volt ekkor, úgy hívtam fel telefonon, hogy menjen a tervezettnél tovább 6km-t, én majd 9 helyett 12-t futok, aztán ő jön egy 8-assal, és az utsó hármat majd én nyomom. Egyszerűnek tűnt a felállás, és egyértelmű volt, hogy megoldjuk, és átvesszük Szilvi szakaszait. Réka terminátorként ment végig, szerintem, ha azt mondom neki, hogy „menj tovább végig egyedül”, arra se rezzen meg… Én viszont nem voltam ilyen kemény, a 12-esnél alig tudtam lépni az achillesemtől, hiszen egyszer sem volt időm nyújtani és bemelegíteni, ez pedig megviselte az amúgy sem túl ép lábamat. Így, amikor onnan beérve megálltam, Rékával megbeszéltük, hogy ő futja az utolsó hármast is, amúgy is bűntudata volt, hogy csak én futottam esőben.

Neki így majdnem 50km, nekem 38, Szilvinek pedig 24 jutott: mindenki beletette, ami tőle telt, és ez az egész egy nagyon erős csapattá kovácsolt minket. Útközben megtudtuk, hogy második helyen állunk (tessék?), szóval minden nehézség ellenére még a dobogóra is felállhattunk (bár nem ment könnyen), mindent összevetve szuper élmény volt!

Tovább olvasok
“A napjaim nagy része fájdalomban telik, de hihetetlen boldoggá tesz, hogy talpon vagyok” - Így készült a legújabb címlapunk Robotgirl Rékával

Az év első Runner’s World magazinján Lukoviczki Réka, azaz Robotgirl szerepel, aki a címlapfotózáson megosztott velünk még néhány fontos dolgot, amelyek meghatározzák a mindennapjait.

Felemelő film Dave Mackey történetéről

A legújabb Runner’s World-ben interjút olvashattok Lukoviczki Rékával, aki 4 éve egy közlekedési balesetben szenvedett olyan sérülést, amely miatt amputálni kellett a bal lábát. Kicsit hasonló a története az amerikai Dave Mackeynek is...

Nyitott gerinccel született, de már túl van a 200. versenyén

Misty Diaz példamutató eltökéltsége futók ezreit inspirálja.

15 étel sportital helyett, ami rengeteg elektrolitot tartalmaz

Nem csak sportitalokkal viheted be a szükséges mennyiséget.

Pihenni kötelező: 6 tipp, hogy mostantól sokkal jobban aludj éjszaka

Nincs alvászavarod, de úgy érzed, elég sokszor csak felületesen alszol, reggel is hullafáradt vagy, és ez kihat az egész napodra? Fogadd meg a következő tanácsokat!

Mutatjuk, mit kell tenned, ha az egyik lábad rövidebb, mint a másik

Az egyenetlen járás könnyedén vezethet sérüléshez.

Lance Armstrong 5326 dollárt futott össze Austinban

A korábbi bringás Charity Chaserként gyűjtött pénzt jótékony célra.

Julien Wanders kenyai recepttel lohol a legnagyobbak nyakában

A svájci tehetség Itenben talált új otthonra.

4 dolog, amit tudnod kell a bokasérülésről

Ne siettesd a visszatérést, mert további problémákat okozhatsz magadnak.

Vége a tornatermi bukénak! Szuperjó cipő- és sporttáska szagsemlegesítőt teszteltünk

Biztos neked is ismerős, amikor a reggeli edzés után egész nap a táskában áll az edzőcuccod, meg a nedves törülköző, és este pakolsz ki…

„A vak elszántság hosszú távon hátráltathatja a teljesítményünket” - Kropkó Péter, 51-szeres Ironmannel beszélgettünk

Lassan az alapozó időszak végéhez közeledünk, ideje kitűzni az idei célokat, kiválasztani a versenyeket és elkezdeni a felkészülést.

Országos csúcsok és Eb-kvalifikáció a fedettpályás ob-n

Wagner-Gyürkés Viktória és Vindics Balázs is nagyot ment a hétvégén.

8 dolog, amit nem árt tudnod, mielőtt egy igazi futóval randizol

Senki sem mondta, hogy egyszerű dolog olyasvalakivel összejönni, akinek élete szerelme a futás! Van pár dolog, amit nem árt, ha megtudsz rólunk, akik heti nem kevés órát töltenek sportolással, és igazi szerelemben élnek a futással.

Ez a legnagyobb kajahiba, amit izomépítéskor elkövethetsz

Ha azt gondolod, hogy elég sokkal több csirkemellett, sonkát, túrót és különféle fehérjeporokat fogyasztanod ahhoz, hogy izmosodni kezdj, akkor nagyon tévedsz!

Na cső! Mutatjuk a legjobb csőtáskákat

Formájuk miatt szinte minden elfér bennük, amire egy edzéshez szükségünk lehet. Remek tulajdonságai közé tartoznak még, hogy könnyű anyagból készülnek, és felesleges rekeszektől mentesek.

Megjelent az év első Runner’s World magazinja – szuperizgalmas tartalmakkal!

Kihagyhatod az év első Runner’s Wolrdjét, de nem érdemes, mert telis-tele van inspiráló emberekkel és hasznos tanácsokkal!

4 dolog, amit fontos tudnod az első maraton előtt

Ismerkedj meg a kihívással, mielőtt belevágsz.

3 tipp, melyek segítségével búcsút inthetsz a vízhólyagoknak

Így óvhatod meg a lábadat a 100+-os távokon.

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Liebscher László

regenerációpulzusvarianciaéletmódalváswearables

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Zsirai Eszter

erőnléti edzésstretchinggyerek tornaakadályfutás

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Kérdezek tőle

Zsirai Milán

erőnléti edzésszemélyi edzésfutótechnikatriatlon

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3585 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem