Ismerd meg az ASICS Frontrunnereket - 1. rész: a legmosolygósabb futócsajszi, Évi és a terepimádó Peti

Ismerd meg az ASICS Frontrunnereket - 1. rész: a legmosolygósabb futócsajszi, Évi és a terepimádó Peti
Forrás: Asics

Elsőként Regős Éva és Holczer Péter mutatkoznak be.

Az ASICS FrontRunner projekt 2010-ben indult el azzal a céllal, hogy világszerte támogassák az ambiciózus futókat és egy különleges közösséget építsenek.

Kép

Nálunk, Magyarországon idén alakult meg a csapat és 8 szenvedélyes futót tart össze. Ők nem olimpikonok, hanem dolgozó emberek, akik a sűrű mindennapokban is képesek kihozni magukból a maximumot és lenyűgöző eredményeket érnek el. A céljuk, hogy minél több emberhez eljuttassák a futás szeretetét, legyél akár teljesen kezdő. Most induló porté sorozatunkban megismerheted őket: mindannyian mások, máshogyan kezdtek el futni, más a motivációjuk és a céljaik. Elsőként Regős Éva és Holczer Péter mutatkozik be!

Regős Évi
Regős Évi

Regős Évi

Mikor és hogyan kezdtél el futni?
Igazából gyerekkorom óta sportolok. Általános iskolában sporttagozatos osztályba jártam, atletizáltam, és több mint 16 évig kézilabdáztam. Mondhatjuk úgy, hogy már gyerekkoromba belém nevelték a sport szeretetét. Miután abbahagytam a kézilabdát, az nem is volt kérdéses, hogy a sport továbbra is az életem része maradjon. Kezdetben edzőterembe jártam, majd kb. hat évvel ezelőtt tűnt fel a futás, amely mára szerelemmé vált.

De miért pont ez a mozgásforma?
Nos, először a bátyám kezdett el futni, majd kitalálta, hogy teljesít egy félmaratont, és be is nevezett az akkor még Nike, ma pedig már WizzAir néven ismert budapesti félmaratonra. Nagyon tudatosan készült rá, és ezen felbuzdulva jött nekem is az ötlet, hogy akkor én is benevezek. Kezdetben nem árultam el neki, csak elkezdtem futni, és azt vettem észre, hogy egyre jobban szeretem. Aztán szeptemberben együtt le is futottuk életünk első félmaratonját, ami számomra akkora élményt jelentett, hogy eszembe sem jutott, hogy akkor ennyivel megelégedjek. Úgyis mondhatjuk, hogy ott „mérgezett meg” a futás, és teljesen függővé váltam tőle.

Mi az eddigi legnagyobb eredményed, amire a legeslegbüszkébb vagy?
A tavalyi évben elért eddigi legjobb 1:31:30-as félmaratonom, ami ugyan nem mondható egy csúcsidőnek, de én mégis büszke vagyok rá, ugyanis 1:58:18-ról indultam. A másik pedig, amit még megemlítenék, az a tavalyi Spar maratonon elért 3:36:53-as időm.

Volt-e olyan időszakod, amikor fel akartad adni a futást vagy egy kis szünetet vettél ki?
Nos, önszántamból soha nem jutott még eszembe, hogy feladjam. Sőt a közeljövőben sem tartom valószínűnek. Számomra a futás olyan, mint másnak a levegő. Mondhatjuk úgyis, hogy amolyan lételem. Viszont a tavalyi évben volt egy sérülésem, ami miatt kényszerpihenőre szorultam, sőt az is kérdésessé vált, hogy a jövőben futhatok-e még. Őszinte leszek, ez egy elég nehéz időszak volt nekem, nagyon nehezen viseltem. Ezért is próbálom most kicsit visszafogni magam. Nyilván ha tehetném, reggel este futnék, de muszáj odafigyelni a mértékletességre, hogy nehogy újra sérülés legyen a vége. Bár sokak szerint még így is túlzásba viszem.

Péter, Évi, Nóri és Gábor nemrég részt vettem a németroszági FrontRunner találkozón
Péter, Évi, Nóri és Gábor nemrég részt vettem a németroszági FrontRunner találkozón

Mit ad neked az, hogy FrontRunner lehetsz?
Először is nagyon jó érzéssel tölt el, és plusz motivációt ad ahhoz, amit eddig is csináltam. Hihetetlen boldog és hálás vagyok, hogy bekerültem ebbe a szenzációs csapatba. Valójában mindegyikőnk egy kicsit más irányvonalat képvisel, de van egy közös dolog, ami egy csapattá kovácsol minket, ez pedig a futás. Azt gondolom, hogy mindannyian szívből futunk, és jó lenne ezt az érzést, minél több emberhez eljuttatni. Ha már csak egy emberrel is sikerül megszerettetnünk ezt a sportot, vagy legalább motiválni arra, hogy cipőt húzzon, és elinduljon, már akkor megérte.

Ha valaki megnézi például az Instagram-oldaladat, úgy tűnik mintha mindig vidám és pozitív lennél, mi az ami ennyire motivál a futásban?

Nos, ezt jól látod. Ha futásról van szó, mindig pozitív és vidám vagyok, mert ezt váltja ki belőlem. Én tipikus örömfutó vagyok. Azért futok, mert szeretem, boldoggá tesz, magával ragad, és egy másik dimenzióba repít. Mindemellett persze folyamatosan tűzök ki magam elé újabb és újabb célokat, mert azt gondolom, hogy célok mindig kellenek, hisz azok visznek előre. Kicsit szeretem feszegetni a határaimat is, bár a sérülésem óta, ezzel próbálok óvatosabban bánni.

Terep, track vagy város?
Természetesen bárhol szívesen futok, sőt imádom a szép helyeket, a természetet, viszont ha választanom kell, egyértelműen város. Szeretnék a futás kapcsán minél több nagyvárosba eljutni. Jó lenne minden évben legalább egy maratont teljesíteni, és természetesen mindig más nagyvárosban. Életem első maratonját két évvel ezelőtt Bécsben futottam, a másodikat Budapesten, az ideit pedig Frankfurtban tervezem több magyar és nemzetközi Asics Frontrunner társammal együtt. Talán ez lesz a következő nagyobb szabású összejövetelünk nemzetközi szinten. Jövőre pedig talán teljesül végre az egyik nagy álmom, hogy Rómában teljesítsem ezt a távot. Ami a terepet illeti, valahogy az nem az én specialitásom, de persze nyitott vagyok az újdonságokra, és a futásnak ezzel az arcával is szívesen ismerkedek. Így történt ez idén tavasszal is, mikor is beneveztem egy, a Káli-medencében megrendezésre kerülő terepfutó versenyre, aminek aztán az lett a végső tanulsága, hogy aki nem szeret, vagy éppen nem tud terepen futni, ráadásul tájékozódni sem, az maradjon inkább azon a kemény lábgyilkos aszfalton, ugyanis sikerült az erdőben a kijelölt útvonalról úgy letérnem, hogy a 11 km-es távból, végül 18 km lett. De mentségemre szóljon, hogy mindezt nem egyedül hoztam össze.

A csapat a balatonfüredi Generali Runner's World Runon is részt vettek, és néhány érmet el is hoztak!
A csapat a balatonfüredi Generali Runner's World Runon is részt vettek, és néhány érmet el is hoztak!

Mesélj a németroszági ASICS FrontRunner találkozóról, ahol nemrég 3 csapattársaddal vettél részt!
2017. június 9-11. között került megrendezésre a németországi Neussban az ASICS FrontRunnerek első nemzetközi csapattalálkozója, ahol négyen képviseltük Magyarországot. Európa 16 országából összesen 146-an vettünk részt, és három csodás napot töltöttünk el más országok ASICS Frontrunnerjeivel. Az esemény egyben az új RoadHawkFF cipő kampányindítása is volt, és az egész esemény a Neussban megrendezésre kerülő Sommernachtslauf elnevezésű 5 és 10 km-es éjszakai futóverseny köré szerveződött, amely a város belvárosában került megrendezésre, és fergeteges hangulatban telt. Még most is libabőrös vagyok, ha arra a szurkolásra gondolok, ami ott volt.

Ami a programot illeti, nagyon tartalmas és mozgalmas három napban volt részünk. Ha röviden össze kellene foglalnom ezt a hétvégét, akkor csak annyit mondanék, hogy imádtam minden pillanatát. Hihetetlen jó érzéssel töltött el, hogy ennek az ASICS nagycsaládnak én is a tagja lehetek. Eddig is tudtam, hogy a futótársadalom egy nagyszerű közösség, de ez a hétvége csak tovább erősítette ezt a nézetemet.


Holczer Péter
Holczer Péter

HOLCZER PÉTER

Mikor és hogyan kezdtél el futni?
Rendszeresen 2014. januárjában egy márciusi 10 km-es versenyre készülve. A verseny megvolt, újabb célok lettek, így a futás is folytatódott.

Mi az eddigi legnagyobb eredményed, amire a legeslegbüszkébb vagy?
Elsősorban az, hogy azóta is folyamatosan a pályán vagyok. Ha feltétlenül eredményt kell említeni, büszke vagyok rá, hogy sikerült a Terepfutás.hu által szervezett Nyúlcipőbolt versenysorozatban hosszú (L) távon versenyt nyernem (Mecsek Trail - 2017), valamint első nekifutásra párosban sikeresen teljesíteni az UltraBalatont, ráadásul a 4. helyen célbaérni (2017). Szintén ide sorolom a fiammal teljesített félmaraton váltókat (legjobbunk: 1:34:42), melyek közül kisebb versenyen álltunk már a dobogó tetején is (Óbuda - 2016).

Idén párosban teljesítette Péter az Ultrabalatont
Idén párosban teljesítette Péter az Ultrabalatont

Volt-e olyan időszakod, amikor fel akartad adni a futást vagy egy kis szünetet vettél ki?
Igen, 2 napja – így 24 óráig nem is futotam. Komolyra fordítva, tavaly novemberben és másfél évvel előtte júniusban telt el 4-4 nap futás nélkül, egyébként 3 napnál hosszabb szünetem nem volt.

Mire vagy a legbüszkébb mióta ASICS futónagykövet lettél? És miben változott meg az életed azóta?
Arra, hogy bekerülhettem a kis hazai csapatba a jelentkezők számát ismerve, és ezzel egy csapásra egy igazán remek nemzetközi társaság részese is lehetek, amint azt közelről is megtapasztalhattam június elején Németországban. Egyébként klassz Asics felszerelésekben futhatok, tovább nehezedett a versenynaptáram egyeztetése és összeállítása, valamint az Instagram mellett a Facebookon is többet posztolok. És örömmel tölt el, ha bárkit is motiválhatok a rendszeres mozgásra, a természetben való futásra, amit valójában soha nem lehet késő elkezdeni, max. korai abbahagyni (csak ezt nem érdemes).

Péter imád a kisfiával futni
Péter imád a kisfiával futni

Mi a kedvenc futótereped és miért?
A kérdésedben ott van a válaszom is, a terep! Valójában bárhol szívesen futok, idén eddig pontosan fele-fele arányban tettem terepen és aszfalton. De tény, hogy a terepre való visszatérés dobogtatja meg mindig jobban a szívemet, ott érzem végképp otthon(osan) magamat – ugyanakkor ez nem csak a futásra érvényes nálam. Itthon a Börzsöny és a Mátra a két kedvenc, kicsit távolabb pedig a Dolomitok, de a legközelebbi kis parknak is megvan a maga szépsége.

Mi a legnagyobb célod a futásban, amit szeretnél megvalósítani?
Kicsit az eddigiekkel is összefüggésben elsősorban tartósan folytatni. Aktuálisan a berlini maratonra kezdtem el készülni, de a pillanatnyi fő cél a Lavaredo Ultra-Trail teljesítése két év múlva.

Legközelebb Ottlakán Orsolyával és Hegyi Gáborral ismerkedhettek meg.

Tovább olvasok
Nyitott gerinccel született, de már túl van a 200. versenyén

Misty Diaz példamutató eltökéltsége futók ezreit inspirálja.

15 étel sportital helyett, ami rengeteg elektrolitot tartalmaz

Nem csak sportitalokkal viheted be a szükséges mennyiséget.

Pihenni kötelező: 6 tipp, hogy mostantól sokkal jobban aludj éjszaka

Nincs alvászavarod, de úgy érzed, elég sokszor csak felületesen alszol, reggel is hullafáradt vagy, és ez kihat az egész napodra? Fogadd meg a következő tanácsokat!

Mutatjuk, mit kell tenned, ha az egyik lábad rövidebb, mint a másik

Az egyenetlen járás könnyedén vezethet sérüléshez.

Lance Armstrong 5326 dollárt futott össze Austinban

A korábbi bringás Charity Chaserként gyűjtött pénzt jótékony célra.

Julien Wanders kenyai recepttel lohol a legnagyobbak nyakában

A svájci tehetség Itenben talált új otthonra.

4 dolog, amit tudnod kell a bokasérülésről

Ne siettesd a visszatérést, mert további problémákat okozhatsz magadnak.

Vége a tornatermi bukénak! Szuperjó cipő- és sporttáska szagsemlegesítőt teszteltünk

Biztos neked is ismerős, amikor a reggeli edzés után egész nap a táskában áll az edzőcuccod, meg a nedves törülköző, és este pakolsz ki…

„A vak elszántság hosszú távon hátráltathatja a teljesítményünket” - Kropkó Péter, 51-szeres Ironmannel beszélgettünk

Lassan az alapozó időszak végéhez közeledünk, ideje kitűzni az idei célokat, kiválasztani a versenyeket és elkezdeni a felkészülést.

Országos csúcsok és Eb-kvalifikáció a fedettpályás ob-n

Wagner-Gyürkés Viktória és Vindics Balázs is nagyot ment a hétvégén.

8 dolog, amit nem árt tudnod, mielőtt egy igazi futóval randizol

Senki sem mondta, hogy egyszerű dolog olyasvalakivel összejönni, akinek élete szerelme a futás! Van pár dolog, amit nem árt, ha megtudsz rólunk, akik heti nem kevés órát töltenek sportolással, és igazi szerelemben élnek a futással.

Ez a legnagyobb kajahiba, amit izomépítéskor elkövethetsz

Ha azt gondolod, hogy elég sokkal több csirkemellett, sonkát, túrót és különféle fehérjeporokat fogyasztanod ahhoz, hogy izmosodni kezdj, akkor nagyon tévedsz!

Na cső! Mutatjuk a legjobb csőtáskákat

Formájuk miatt szinte minden elfér bennük, amire egy edzéshez szükségünk lehet. Remek tulajdonságai közé tartoznak még, hogy könnyű anyagból készülnek, és felesleges rekeszektől mentesek.

Megjelent az év első Runner’s World magazinja – szuperizgalmas tartalmakkal!

Kihagyhatod az év első Runner’s Wolrdjét, de nem érdemes, mert telis-tele van inspiráló emberekkel és hasznos tanácsokkal!

4 dolog, amit fontos tudnod az első maraton előtt

Ismerkedj meg a kihívással, mielőtt belevágsz.

3 tipp, melyek segítségével búcsút inthetsz a vízhólyagoknak

Így óvhatod meg a lábadat a 100+-os távokon.

Betegségekkel tarkított kényszerpihenő, de legalább jól rápihenek az első tavaszi futásokra!

Ma egy hete, hogy nem futok. Valójában ezekben a napokban nem mondhatnám, hogy hiányzik a futás, mert olyan lázas megbetegedést hozott haza a kisebbik fiam, amilyet még nem láttam. S persze kaptam belőle én is.

Így maradj motivált akkor is, ha futópadon futsz

Néha úgy érzed, hogy bár megvan a heti pár alkalom futópados edzésed, de az egész olyan céltalan, néha már unalmas? Van két trükk, ami segít feldobni a futógépen töltött időt!

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Liebscher László

regenerációpulzusvarianciaéletmódalváswearables

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Zsirai Eszter

erőnléti edzésstretchinggyerek tornaakadályfutás

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Kérdezek tőle

Zsirai Milán

erőnléti edzésszemélyi edzésfutótechnikatriatlon

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3585 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem