Borítókép: Hajlamos vagy fejben elgyengülni a versenyeken? Ez a 3 technika segít mentálisan erős maradni!

Hajlamos vagy fejben elgyengülni a versenyeken? Ez a 3 technika segít mentálisan erős maradni!

Forrás: Getty Images
Legtöbbször nem is azért sétálsz bele a versenyeken vagy lassulsz le, esetleg állsz meg, mert nem bírod, hanem mert fejben adod fel? Akkor vesd be ezt a három technikát.

1. Egy friss tanulmány szerint már az is megerősít, ha a verseny előtt 8 nappal elkezdesz napi kétszer legalább 5 percet meditálni, rengeteget segít majd a versenyen. Sokkal könnyebben átvészeled a nehéz pillanatokat, könnyebben tudsz összpontosítani, és már eleve sokkal erősebben állsz oda. Ülj ki a kertbe vagy a teraszra, csukd be a szemed, vegyél mély lélegzeteket, zárd ki a külvilágot, és képzeld el, hogy ügyesen, erősen végigcsinálod a versenyt.

2. A versenyen az egyik jó megoldás arra, amikor kezded feladni, hogy szép sorban számba veszed, mi mindent tettél meg azért, hogy itt lehess a versenyen: hányszor keltél hajnalban, mennyi családi programról mondtál le, … stb. Ha látod, hogy hónapok kemény munkája forog kockán, biztosan nem adod fel.

3. Ha a fenti nem segít, jöhet a hála: mondj köszönetet azért, hogy itt lehetsz, hogy képesek a lábaid ennyi kilométert megtenni! A hála gyakorlása a mindennapi életben is nagyon hasznos, de egy versenyen meg pláne! Próbáld ki.

Vaaaaagy hallgass meg egy olyan dalt, ami motivál a futásra és átlendít a nehéz pillanatokon!