Borítókép: 3 ételpáros, amit ajánlott együtt fogyasztani a maximális hatásért

3 ételpáros, amit ajánlott együtt fogyasztani a maximális hatásért

Forrás: Getty Images
Együtt segítik a hatóanyagok felszívódását, azaz sokkal egészségesebbek lesznek!

Pulyka+Édesburgonya

Az A-vitamin és a cink rettentő jó barátok. Az A-vitamin egy antioxidáns, ami segít erősen tartani az immunrendszeredet, javítja a látásodat, megszépíti a bőrödet. Megtalálod például az édesburgonyában és a répában is. Ami még szuper az A-vitaminban, hogy javítja a cink felszívódását, így ha a kettőt egyszerre juttatod be, sokkal hatékonyabban használja fel a szervezeted. A cinkből bár kevésre van szükséged, a hiánya súlyos problémákat okoz, és a tested ellenálló képessége is lecsökken. Megtalálod a tojásban, pulykahúsban, magvakban!

Spenót+eper

A spenótnak hihetetlenül magas a vastartalma, ám csekély mennyiség szívódik fel belőle, ha nincs C-vitamin a közelben. Tehát a vast és C-vitamin érdemes egyszerre fogyasztani, szóval ha spenótot eszel, akkor legyen mellette citrusféle, áfonya, vagy mondjuk eper. Ez utóbbival együtt kifejezetten finom is, főleg, ha egy kis kecskesajttal is felturbózod.

Saláta+olívaolaj

A zöldségekben lévő vitaminok közül négy (D,E,K,A) zsírban oldódik, így ha valaki zsírszegény diétát tart, nehezen szívódnak fel nála ezek. Ha zöldségeket fogyasztasz, legyen vele valami zsírtartalmú is: olívaolaj, avokádó, magvak. Így nem csak egészségesebb, de finomabb is lesz a salid!