Borítókép: Mit kell tennem, hogy jobban menjen a reggeli futás?

Mit kell tennem, hogy jobban menjen a reggeli futás?

Forrás: getty images
Jártál már úgy, hogy reggel alig tudtál elindulni futni, annyira kómás voltál? Szakértőnk, Sanyosz elmondja, mi az ok és hogyan kerülheted el, hogy zombiként indulj útnak!

Kedves Sándor! Többször megfigyeltem már magamon, hogy reggel kómásan ébredek - akár fejfájással -, a lábam nagyon nem kívánja a futást, minden lépést erőltetni kell - viszont ha már elindultam, tudom tartani a tervezett tempót, a teljesítményemen nem érződik ez az állapot. Mitől van ez, és mit érdemes tenni ezekkel a reggelekkel? Sopánka

Szakértőnk, sanyosz válasza:

Kedves Sopánka,

a kora reggeli futásnak sajnos ilyen tünetei vannak: rozsdásabbak vagyunk még, nehezebben melegszenek be az izmok és magára futásra is nehezebben vesszük rá magunkat, ezzel nem vagy egyedül. Amit javasolni tudok az az, hogy futás előtt melegíts be egy picit jobban.

Érdemes egy pár perccel hamarabb felkelned és egy pár dinamikus gyakorlattal "üzemkész" állapotba hozni a szervezeted, megemelni a pulzusodat. Így elkerülhetőek a futás első métereinek nehézségei, kellemetlenségei, hiszen a már bemelegített izmok könnyebben visznek előre.

Ha van kérdésed Sanyoszhoz, vagy a többi szakértőnkhöz, kattints ide!