Borítókép: Önbizalom-növelés futással – ezért igazán szuper módszer

Önbizalom-növelés futással – ezért igazán szuper módszer

Forrás: Getty Images
A legtöbben azért kezdenek el futni, mert fogyni szeretnének vagy egészségesebbé válni, pedig nem csak a testünkre, de a lelkünkre és az önbecsülésünkre is fantasztikus hatással van.

Ez a három mód, ahogyan például növeli az önbizalmat a futás:

  1. Amikor elkezdesz futni, és szép fokozatosan egyre edzettebbé válasz, folyamatosan jönnek azok a kis mérföldkövek, kis célok, amiket kipipálhatsz. Az első 5K lefutása belesétálás nélkül, az első 10K, aztán ezeket a távokon az időjavítás, utána akár egy félmaraton, maraton. És, amikor egy ilyen célt elérsz, úgy érzed, hogy tiéd a világ, és bármit elérhetsz. Egyszerűen a futás megmutatja, hogy ha valamiért megdolgozol, akkor megkaphatod, ez pedig igencsak magabiztossá tesz.

  2. Van egy szuper kis mondás: „Nem azért sportolok, hogy megbüntessem magam az elfogyasztott kalóriákért, hanem, mert élvezem, amire képes.” Amikor pedig látod, hogy mi mindenre képes a tested, nem fog érdekelni (annyira), hogyan nézel ki, hány kiló vagy, mennyire lapos a hasad, hanem élvezed majd, mi mindent meg tud tenni, ez pedig hatalmas önbizalmat ad!

  3. Ha lelkileg nem vagy a topon, ha stresszes időszakot élsz át, az könnyen meglátszik az önbizalmadon is. A futás viszont segít abban, hogy kikapcsold az agyad, lelkileg helyrerázódj, és csökkentsd a stresszt. Már egy 25-35 perces laza kocogás is felszabadít sok-sok boldogsághormont, és kiűzi a negatív gondolatokat a fejedből.