Borítókép: 6 ok, amiért érdemes megenned a banán héját is

6 ok, amiért érdemes megenned a banán héját is

Forrás: getty images
Ha imádod a smoothie-kat, van egy jó hírünk: a banán héja sokkal tápanyagdúsabb, mint maga a gyümölcs.

Ha bírja a turmixgéped, sokkal többet hozhatsz ki a kedvenc italodból, ha banánhéjat is teszel bele. Egyébként is rengeteg dologra lehet használni, például a rovarcsípések által okozott viszketés és kiütések is enyhülnek tőle, főzés közben a csirkemellhez dobva pedig megakadályozza a hús kiszáradását. Cipőtisztításhoz is használhatod, ha a belső részével dörzsölöd a surranód felületét. Ha eddig kidobtad, mostantól ne tedd!

Lehet, hogy elsőre nem hangzik túl gusztusosnak, hogy megedd, de amint a galéria végére érsz, biztos, hogy soha többet nem hámozod már meg a gyümölcsöt! Persze mielőtt nekilátnál az új recept kipróbálásának, alaposan tisztítsd meg a banánt és vágd le a fás, kemény részt a tetejéről. Aztán mehet a mixelés!