Borítókép: Már ilyen is létezik! Egy 5K-s verseny, amit egy macska inspirált

Már ilyen is létezik! Egy 5K-s verseny, amit egy macska inspirált

Lehet, hogy nem a kutyák az ember legjobb barátai?

A Catsby nevű cicus Minnesota államban élt, a városban mindenki ismerte. Hivatalosan Sue Hagge volt a gazdája, ám a macska szabadon járkálhatott az utcákon, így elég nagy népszerűségre tett szert. Sajnos fél éve elütötték és elpusztult, ám váratlan örökséget hagyott a város lakóira.

A Great Catsby 5K-s versenyt ugyanis az ő tiszteletére rendezik meg május 20-án. A célja, hogy életnagyságú bronzszobrot állítsanak a bevételekből a cicának, akit rengetegen szerettek. A szobron helyet kapna egy QR kód is, amit beolvasva egy blogra jutnak az emberek, ahol megoszhatják kedvenc történetüket Catsbyvel. A beérkezett pénz egy részét pedig egy helyi állatvédő szervezet fogja megkapni.

Hagge a Runner’s Worldnek elmondta, hogy mivel mindenki neki mesélt a macskás élményeiről, úgy gondolta ez remek mód lesz a sok történet összegyűjtésére. Hozzátette, hogy Catsby a legbarátságosabb és legintelligensebb cicája volt. A kertjében lakott, de nagyon szeretett felfedezőutakra járni, ezért is lett népszerű a szomszédság körében.

Eddig 90-en jelentkeztek a versenyre, aminek útvonala a macska kedvenc helyeit is érinti.

Ilyen versenyről sem hallottunk még, de nagyon jó kezdeményezés!