Borítókép: Unod már a csirkemellet? Így tedd izgalmasabbá és ízletesebbé!

Unod már a csirkemellet? Így tedd izgalmasabbá és ízletesebbé!

Az egészségesen táplálkozók nagyon sokszor választják a csirkemellet, hiszen ez az egyik legsoványabb húsok egyike. Sajnos viszont könnyen meg lehet unni.

Mivel nincs túl jellegzetes íze (különösen a mellnek), ezért könnyű dolgod lesz vele, hiszen csak a megfelelő fűszereket kell összekeverned ahhoz, hogy isteni lakomát készíts belőle!

Próbáld ki a következő 4 variációt:

Ázsiai

  • 1 ek. ötfűszer-keverék,
  • 2 tk. citromhéj,
  • 1 tk. só,
  • fél tk. gyömbér,
  • negyed tk. cayenne bors

Hagyományos sült csirke

  • 2 tk. barna cukor,
  • másfél tk. kakukkfű,
  • másfél tk. paprika,
  • fél tk. só,
  • negyed tk. fokhagymapor,
  • negyed tk. hagymapor,
  • negyed tk. cayenne bors,
  • negyed tk. mustár,
  • feketebors

Tex-mex

  • 2 tk. mexikói oregánó,
  • 1 tk. csili,
  • 1 tk. őrölt kömény,
  • 1 tk. koriander,
  • fél tk. só,
  • fél tk. fokhagymapor

Közép-keleti

  • másfél tk. bors,
  • másfél tk, koriander,
  • másfél tk. kömény,
  • másfél tk. paprika,
  • negyed tk. fahéj,
  • negyed tk. kardamom,
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 csipet szerecsendió

A fűszereket keverd össze, majd alaposan masszírozd a csirkébe. Nincs más dolgod, mint megsütni őket!