Borítókép: Milyen étrendkiegészítőket érdemes használni?

Milyen étrendkiegészítőket érdemes használni?

Forrás: Getty Images
Ez a kérdés érkezett szakértőnkhöz, Janota Zoltánhoz, és íme a válasza:

Szia! Évek óta futok rendszeresen, 5-6km-eket, heti 3-4 alkalommal. Eddig nem használtam semmilyen étrend-kiegészítőt. Megmondom őszintén, kicsit ódzkodom a használatukról. Mit tudnál számomra javasolni és megírnád, hogy miért pont azt használjam?

A legfontosabb lenne azt tudni, hogy miért, milyen célból gondoltál az étrend-kiegészítő használatára? Ha vitamin- vagy ásványi anyag pótlásáról van szó, akkor van már mindkét nem igényeire szabott készítmény is különböző multivitaminok formájában.

Ha az üres kalóriák elkerülése, hatékonyabb, minőségibb izomépítés és regeneráció a cél, akkor bátran ajánlom a fehérje- és aminosav készítményeket, leginkább a BCAA-t, tejsavó fehérje izolátumokat, és a glutamint. Ezek a táplálék-kiegészítők általában edzés előtt/közben/alatt fogyasztandók. A termékeken feltüntetett összetevők listáját felhasználási javaslatot mindenképpen olvasd, hátha tartalmaz számodra allergént.


Tipp: Ha érzékenyebb a gyomrod, akkor először pár napig az ajánlott menyiséget két részletben fogyaszd pár óra különbséggel.

Ha szeretnéd feltenni a kérdésedet Johnny-nak, vagy elolvasnád a korábbi cikkeit, KLIKK IDE!

Ha a többi szakértőnkre vagy kíváncsi, akkor pedig IDE!