Borítókép: Készíts házi proteinszeletet kendermagból!

Készíts házi proteinszeletet kendermagból!

Forrás: Getty Images
Jó kis futás utáni vagy előtti nasi.

A kendermar szuper proteinforrás, főként azoknak, akik nem esznek húst. Kendermagot vagy kendermagport a bioboltokban tudsz beszerezni. Ezenkívül még tahinire (szezámpaszta) és datolyára is szükséged lesz hozzá, ezekkel a szelet egészséges zsír- és szénhidrát-tartalma is le van tudva. De íme az összetevők (12 szelethez): 200g mandula, 200g datolya, 1 evőkanál tahini és 60 kendermag.

  • Elkészítés: A mandulát törd durvára egy robotgépben, és áztasd be a datyolát egy kis meleg vízbe. Majd tedd a datolyát a robotgépbe, a tahinivel és a kendermaggal együtt, és járasd addig a gépet, amíg egy krémes egyveleget nem kapsz. Ha ez megvan, keverd hozzá a manduladarabokat, és öntsd az egészet egy tepsibe. Tedd a hűtőbe 1 órára, majd ha megkeményedett, szeleteld fel, és csomagold el a darabokat sütőpapírba. Tartsd a hűtőben, így sokáig el is áll!