Borítókép: Ébredj: túl vagyunk az első héten!

Ébredj: túl vagyunk az első héten!

Csak úgy repül az idő! Egy hete indult az Ébredj! kihívásunk, épp itt az ideje egy kis összegzésnek és egy nagy löket motivációnak!

Kezdjük a számokkal: eddig összesem több mint 2600 kilométert futottunk és több mint 300 Instagram fotót poszoltatok az #ébredj hashtaggel, amik között annyi gyönyörű napkeltés képet találtunk, hogy ezekből össze is állítottunk egy galériát (ami motivációnak sem utolsó!)

Több mint 440 bejegyzés született az egy hét alatt és majdnem 200-an vesztek velünk aktívan részt a kihívásban! Összesen pedig 674-en jeleztétek Facebookon, hogy velünk tartotok.

Persze még a táv jó része hátravan, de így könnyen átvészelik azok is, akiknek kételye támad, hiszen rengetegen keltek velünk minden egyes nap.

A Runner’s World szerkesztőségének több tagja is részt vesz a kihívásban, ők így foglalták össze az első hét eredményeit, tapasztalatait:

Nem szeretek korán kelni, és képzeljétek, életem első reggeli futásán (és első esőben futásán!) is az #ébredj kihívás első napján estem át. Viszont legnagyobb meglepetésemre teljesen beleszerettem, alig várom, hogy minden egyes reggel jobb és jobb legyek, és már frissen pattanok ki az ágyból és húzom a futócipőmet, nehogy 'szégyenben maradjak' előttetek - csodálatos ez a motiváció, amit tőletek, résztvevőktől kapok, és látni, hogy ti is annyira szeretitek ezt a kezdeményezést, mint mi!
Alberti Petra, digitális tartalomfejlesztési vezető
Évek óta hódolok a koránkelésnek és a reggeli futásnak, de természetesen velem is előfordul, hogy néha szívesebben aludnék inkább tovább. Az elmúlt héten viszont annyi pozitív energiát kaptam/kaptunk az Ébredj! résztvevőitől, hogy minden reggel kicsattanó formában pattantam ki az ágyból. Imádom a társaságot, és a rengeteg motivációt, amit itt reggelente kapunk!
Birta Brigi, online szerkesztő
Bár én már leküzdöttem a hirtelen koránkelés mélypontjait, de látva, hogy az itt kialakult #ébredj csoport milyen eredményekkel zárja a reggeli sportolást, úgy látom, hogy bőven van még hova fejlődnöm. Bár az új reggeli rutinnak nem mindenkinél része a futás - ahogy nekem sem - de a feltöltött képek után szinte bárkinek megjöhet a kedve pár kellemes kilométerhez.
Erős Katinka, online projektmenedzser
Az első napok nehezek voltak (sőt, ahogy láttátok is az eseménynél lévő posztomban, a tegnapi nap volt a legnehezebb), de minden reggel tudok időt szánni magamra és az egészségemre. Gyakran azért nem edzek már munka után, mert még annyi dolgom van itthon, vagy túlságosan fáradt vagyok, ez szerencsére reggel nem okoz problémát. És mivel ébredés után meditálok, biztos, hogy nyugodtabban indul a napom. Kíváncsian várom a következő 3 hetet és persze a közösségi futásokat is, ahol találkozhatunk Veled!
Fehér Dia, online szerkesztő:

És a java még csak most jön: holnap lesz az első Ébredj! közösségi futásunk. 6:30-kor találkozunk a Margitszigeti Atlétikai Centrum halljában, majd kezdetét veszi a közös bemelgítés Debreczeni Dórával és futunk egy szigetkört (persze, ha valaki többet szeretne, az akár 2-3 kört is lenyomhat). A résztvevők között pedig a 30 napos kihívás végén kisorsoljuk az adidas legújabb futócipőjét, az UltraBoostX-et:

Ha te is kedved kaptál ahhoz, hogy részt vegyél a kihívásban, még nincs késő, bátran jelentkezhetsz! Az esemény oldalán minden részletet megtalálsz.