Borítókép: Inspiráló igaz történet egy lányról, aki futással győzte le az étkezési zavarát

Inspiráló igaz történet egy lányról, aki futással győzte le az étkezési zavarát

Forrás: Getty Images
Újabb ember, akinek a futás hozta rendbe az életét.
„Már nem azért sportolok, hogy büntessem magam az elfogyasztott kalóriákért, hanem hogy megvalósítsam az álmaimat!”

Az amerikai Sophie története úgy kezdődött, hogy egy hosszabb vakációra elutazott Ecuadorba, és annyira jól érezte magát, olyan sok impulzus, kaland érte, hogy könnyedén megszabadult 4,5 kg-tól egy hónap alatt tulajdonképpen úgy, hogy észre sem vette. Korábban sem volt kövért, olyan sportos, normális alkatú, de hazaérve annyian megjegyezték, mennyire jól néz ki, hogy szerette volna megtartani ezt a súlyt. Őrült diétázásba és edzésbe kezdett, és lefogyott 44 kilóra.

Később leérettségizett, és egy félévet Londonban töltött, ahol az étkezési problémái súlyosabbra fordultak, és depresszióba esett. Csak egyetlen dologgal törődött, hogy mennyit eszik, és már ahhoz sem volt ereje, hogy sportoljon. Pár hónappal később komolyan összeomlott, és a szüleinek sikerült rádöbbenteni őt, hogy terápiára van szüksége.

Gyógyszereket kellett szednie, és ahogy elkezdte a főiskolát, folyton gyors kaját evett, gyorsan fel is szedett 18 kilót, amitől még betegebb lett, hiszen képtelen volt elfogadni azt, amit a tükörben látott. Ekkor kezdődött el a bulimája: sokszor előfordult, hogy teleette magát, majd hányt. Mások előtt teljesen normálisan étkezett, így senkinek nem tűnt fel, hogy baj lenne.

Aztán egyszer, amikor a WC felett görnyedt, jött a felismerés, hogy nem akar tovább így élni. Eldöntötte, hogy lépésről-lépésre megváltoztatja az életét, és elkezdett hetente egyszer aerobikra járni, és motivációként kitalálta, hogy benevez egy futóversenyre, és állítása szerint akkor változott meg valójában mindent. Új cél talált, ami segített értelmet adni a mindennapjainak, és ezután már úgy gondolt az étkezésre, mint egy eszköz ahhoz hogy táplálja a testét a futás miatt, és nem úgy mint bűnös élvezet. Csatlakozott egy futóklubhoz, és a New York City maratont is teljesítette. Azóta pedig jótékony futóként másokon segít. Számára a futás jelentette a kiutat!