Borítókép: Készítsd el hétvégén, edd egész héten - friss saláta minden nap!

Készítsd el hétvégén, edd egész héten - friss saláta minden nap!

Forrás: europress
A salátákkal megtarthatod a súlyod és az egészséges szokásaid. Kövesd ezeket az egyszerű szabályokat, hogy a salátád friss maradjon akár napokig, így előre is el tudd őket készíteni!

A tárolók fajtái

A PBA-mentes műanyagdobozok és a befőttes üvegek a legjobb tárolóedények. A műanyag dobozok viszont nem törnek olyan könnyen és a súlyuk sem vészes, így ha sokat ingázol, vagy biciklivel jársz munkába, inkább ezt válaszd!

Így pakolj a műanyag dobozba:

Kezdd a zöldekkel: a saláta, spenót, vagy más levélzöldség kerüljön az edény háromnegyedébe. Jöhet rá a nagyobb darabokra vágott zöldség, a bab, vagy a gyümölcs. A csicseriborsó, paprika, brokkoli, borsó, szőlő, körte, alma mind-mind mehet a sali tetejére.

Valamilyen fehérjeforrást is tegyél a dobozba, például tofut, csirkét, főtt tojást, cheddar sajtot, vagy barna rizst. Érdemes csak maximum 3 nappal a fogyasztás előtt rátenned a salátára, hogy friss maradjon.

Az öntetet pedig mindig külön edényben vidd, hogy ne ázzon és fonnyadjon össze a salátád.

Így pakolj a befőttes üvegbe:

Alulra kerüljöön az öntet, aztán jöhetnek rá a zöldségek. A saláta két felső részére kerüljön a levélzöldség és a fehérje, hiszen ezek lenyomják a zöldségeket, így akár többet is tudsz rápakolni. Fogyasztás előtt rázd össze az üveget!