Borítókép: Vitaminok, amik futók számára elengedhetetlenek

Vitaminok, amik futók számára elengedhetetlenek

Forrás: Europress
A futások alatt olyan igénybevételnek teszed ki a testedet, hogy bizonyos vitaminokra extrán szükséged lesz ahhoz, hogy hosszú távon egészséges és sérülésmentes legyen az életed.

Mindenképpen ügyelj arra, hogy az alábbi vitaminokat a táplálkozás útján, és ha ez nem könnyű, étrend-kiegészítő formájában bejuttasd:

Magnézium
Több vizsgálat is bebizonyította már, hogy minden ember számára fontos a megfelelő magnézium-bevitel, viszont a futókra ez hatványozottabban igaz. Segít abban, hogy a csontjaid egészségesek maradjanak, és segítségével könnyebben elkerülheted a kimerültséget is!

Kálium
Azért hasznos, mert segíti az izmaid, idegrendszered és szíved megfelelő működését, viszont az izzadás útján sok távozik a testedből. Megtalálod például a banánban is, de a különböző sportitalokban is!

Kalcium
Nem csak a csontjaid és a fogad lesz tőle erős, de az izomműködést is támogatja. Fogyassz rendszeresen tejtermékeket, spenótot, mert ezekben nagy mennyiségben megtalálható.

D-vitamin
Erre azért van szükség, hogy a kalcium be tudjon épülni az izmaidba. Nyáron egyszerű a dolgod, mert a napfény hatására sok termelődik a szervezetedben, télen viszont táplálkozás útján kell pótolni. A legjobb, ha táplálék-kiegészítő formájában fogyasztod a téli időszakban.

C-vitamin
Abban, hogy az immunrendszered erős maradjon, a C-vitamin a lehető legjobb társad. Segítségével elkerülheted, hogy a betegségek legyőzzék a szervezetedet, ezáltal a teljesítményed sem romlik. Télen nagyobb dózisban érdemes fogyasztani, mint a tavasz-nyári szezonban.

Forrás: http://webshop.bioco.hu/vitaminok-asvanyi-anyagok/bioco-csipkebogyos-retard-c-vitamin-1000mg-60db