Borítókép: Cél nélküli, téli futások: 5 tipp, hogy élvezd

Cél nélküli, téli futások: 5 tipp, hogy élvezd

Forrás: Europress
Az év többi szakában folyamatosan izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeken vehetsz részt, de a következő időszak sokkal csendesebb, eseménytelenebb. Ha motiválatlannak érzed magad attól, hogy nincs verseny, amire készülj, ezekkel a tippekkel lelkes maradhatsz:

1. Csak gondolj arra, hogy ebben az időszakban az egészségedért és szintentartás miatt futsz. Hogy a nehéz napok után kiereszd a gőzt, és felfrissülj. Cél nélkül futni néha sokkal jobb, mert nincs benned nyomás, hogy X km-t hozz és X tempót.

2. Mixeld át a megszokott edzéstervedet, iktass be egy úszást vagy valami más cross traineinget. A hétvégi hosszú futásnál például ne határozz meg konkrét távot, csak hogy mondjuk 12-15-öt mész, és majd meglátod, mennyi esik jól pontosan.

3. Ha frusztrál, hogy nincs konkrét verseny, amire eddz, csak tűzz ki egy random célt: mondjuk, hogy január 31-re 2 percet javítasz az 5 km-es táv idején.

4. Próbáld ki a futópadot. Sok futó nem szeret rajta futni, de sok szempontból hasznos lehet: például gyönyörűen beállíthatod rajta a tempót, ezzel hozzászoktatva a tested egy egyenletes gyorsasághoz. De, az intervall edzésekhez is nagyon hasznos, totálisan bepörgetheted magad.

5. A téli időszakban a futás mellett helyezz nagyobb hangsúlyt az erősítő edzésekre, hogy amikor majd januárban megkezded az alapozást, egy erősebb testtel vághass neki a kihívásoknak!