Borítókép: Protein a jobb eredményért - a legjobb fehérjeforrások

Protein a jobb eredményért - a legjobb fehérjeforrások

Forrás: europress
A különböző ételek különböző összetételben tartalmaznak aminosavakat – a protein építőköveit. Izomépítés szempontjából a leucin az egyik legfontosabb a 20 közül. Körülbelül 2-3 grammnyi adagot tartalmaz az az étel, amivel a maximális anabolikus hatás kivitelezhető.

Egy normál adagnyi (kb. tenyérnyi nagyságú) hús legalább 2 grammnyi mennyiség van. Három tojásban, két pohár tejben, egy halszeletben és egy pohár joghurtban megközelítőleg 1,5 grammnyi található. Egy csésze túró vagy egy mérőkanálnyi (25 gramm) tejsavó fehérje pedig közel 3 grammot tartalmaz.

A növények közül a szójában van a legtöbb leucin. Egy csészényi szójababban 2,3gr mérhető. A bab és a lencse a következő leggazdagabb forrás a maguk 1,2-1,4 mennyiségükkel. Egy negyed csészényi dió vagy lenmagban 0,5 gramm található.