Borítókép: Töltött édeskrumpli vegáknak és nem vegáknak

Töltött édeskrumpli vegáknak és nem vegáknak

Forrás: europress
Az edés krumpli szuper üzemanyag futáshoz, mivel feltölti a glikogénraktáraid. Készítsd el töltve is!

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb édesburgonya
  • 1 marék spenót, vagy kelkáposzta
  • fél bögre tej
  • 1 tk. csípős szósz (opcionális)
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só, bors
  • 4-5 ek. fekete bab
  • fél avokádó, felkockázva
  • 2 db paradicsom, felkockázva

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőd 175 fokra. A krumplikat csomagold alufóliába és dobd őket a sütőbe 45 percre. Csomagold ki őket, aztán vágd félbe mindet. Kapard ki a belsejüket és keverd össze a szósszal, fokhagymaporral, a babbal, tejjel és a fűszerekkel. Töltsd vissza a krumplikba a keveréket és mehetnek sülni 10-20 percre. Ha elkészültek, kanalazz rájuk az avokádóból és paradicsomból.