Töltött édeskrumpli vegáknak és nem vegáknak
Az edés krumpli szuper üzemanyag futáshoz, mivel feltölti a glikogénraktáraid. Készítsd el töltve is!
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb édesburgonya
- 1 marék spenót, vagy kelkáposzta
- fél bögre tej
- 1 tk. csípős szósz (opcionális)
- 1 tk. fokhagymapor
- só, bors
- 4-5 ek. fekete bab
- fél avokádó, felkockázva
- 2 db paradicsom, felkockázva
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőd 175 fokra. A krumplikat csomagold alufóliába és dobd őket a sütőbe 45 percre. Csomagold ki őket, aztán vágd félbe mindet. Kapard ki a belsejüket és keverd össze a szósszal, fokhagymaporral, a babbal, tejjel és a fűszerekkel. Töltsd vissza a krumplikba a keveréket és mehetnek sülni 10-20 percre. Ha elkészültek, kanalazz rájuk az avokádóból és paradicsomból.