Borítókép: Távozz innen, őszi-téli depresszió! 6 tipp, amivel kicselezheted

Távozz innen, őszi-téli depresszió! 6 tipp, amivel kicselezheted

Forrás: Europress
Akármennyire is pozitív ember vagy, a korán sötétedés, a hideg, a nyálkás időjárás könnyen lehúzhatja a hangulatodat. De az alábbi tippekkel simán megelőzheted ezt:

Dobd a megszokásokat!

Kavard fel egy kicsit az állóvizet a mindennapjaidban: menj más útvonalon futni vagy dolgozni, változtasd meg az edzésprogramodat, a haverokkal menjetek el más helyre is a törzshelyeteken kívül. A lényeg, hogy felejtsd el a rutint, és kicsit rázd fel magad, hidd el, jót fog tenni!

Több, mint öt!

Tudod, a javaslat, hogy naponta legalább 5 adag zöldséget-gyümölcsöt kellene fogyasztani, de ősszel és télen jó lenne ezen is emelni. A bennük rejlő vitaminok és ásványi anyagok ugyanis érezhetően jót tesznek a hangulatnak.

Maradj aktív!

Több kutatás is bizonyítja, hogy a mozgás az egyik legjobb antidepresszáns, és a boldogsághormonok felszabadulásának egyik előidézője. Ilyenkor se hagyd abba a futást!

Légy társasági ember!

Tölts a megszokottnál is több időt a szeretteid és a barátaid körében, mert ezzel nagyon jól ki lehet bekkeleni a téli rossz kedvet.

Fuss a szabadban!

Sokan behúzódnak a konditermekbe, és padon futnak a hidegben, pedig megéri odakint, főleg akkor, ha egy kicsit a nap is süt! A szabad levegő rendkívül jó hatással van a hangulatra és az általános mentális állapotodra.

Ez minden omegája!

Vagyis, hogy fogyassz sok omega-3 zsírsavban gazdag ételt. Ezzel belülről teheted magad boldogabbá, és előzheted meg a depis hangulatot.