Borítókép: Egy apró változtatás a reggeli rutinodban, és sokkal jobb lesz az életed!

Egy apró változtatás a reggeli rutinodban, és sokkal jobb lesz az életed!

Forrás: Europress
Csökkentsd a stresszt, dobj le pár kilót, kezdj egy új életmódba! Most azt is eláruljuk, hogy teheted meg mindezt egyetlen mindennapi szokás megváltoztatásával.

Amerikában már bizonyított és emberek életét változtatta meg a Miracle Morning, amellyel Hal Elrod bebizonyítja, hogy a reggel varázslatos is lehet. A sikeres coach 20 évesen élte meg első sorsfordító élményét, amikor egy szörnyű autóbaleset után 6 percre leállt a szíve. A hosszú és fájdalmas felépülés után szakmai mélypontra jutott: a gazdasági válságban hatalmas adósságot halmozott fel, a munkájára pedig nem volt szükség. Mentálisan, érzelmileg és pénzügyileg is elérte a totális mélységet.

„Látva, milyen mélyre jutottam, egy jó barátom azt ajánlotta, kezdjek el futni reggelente. �Jobban fogod érezni magad tőle és a tudatod is kitisztul!�”

Utált futni, de egy fontos dolgot megfogadott ebből a tanácsból: a koránkelést. Ezt az időt kezdte el tudatosan használni: újraértelmezte a prioritásokat és a céljaira összpontosított. És hogy változott-e az élete? Egy éven belül feleségül vette álmai nőjét, felépített egy virágzó céget, lefogyott és boldogabb ember lett, mint valaha.

“Én nem vagyok koránkelő típus. Nincs időm korán kelni. TÖBB alvásra van szükségem, nem hogy kevesebbre. “

A kulcs az, hogy csináld lépésről-lépésre. Ha többezreknek bevált, neked is sikerülhet!

  • Hány órakor is van a “korán”?
    Először próbáld meg egy órával korábbra állítani az ébresztőd, majd haladj óráról-órára, amíg úgy érzed, elég időd lett egy új reggeli rituálé kialakításához.
  • Felejtsd el a szundi gombot!
    Gondolkodj pozitívan és ne utáld már az éjszaka, hogy holnap korábban KELL kelned. Várd úgy, mintha egy útra készülnél, vagy mintha holnap lenne karácsony - gondolj rá úgy, mint valami plusz jó és pattanj ki az ébresztő hangjára! Érdemes az ébresztőd a szoba másik végébe tenned, így könnyebben kikelsz, ha rá vagy kényszerítve, hogy elhagyd a puha ágyat.
  • Kezdj fogmosással, addig még van időd kicsit ébredezni
    Igyál meg egy palack vizet. Sokak fáradtságának hátterében a dehidratáltság áll, ezért érdemes reggel ezzel kezdeni, nem pedig többet aludni.
  • Több energia kevesebb alvással
    Sokan (hibásan) számokban mérik az alvás minőségét, és ha valóban elhisszük, hogy 8 óra kell ahhoz, hogy kipihenjük magunkat, akkor igen, 6 óra alvás után nyúzottan kelünk ki az ágyból. Ez fejben dől el, az első koránkelésnél tudatosítsd: csodásan és kipihentnek érzem magma! Hidd el, működik, ez agyban dől el.
  • Hozd ki a maximumot az extra órákból!
    Csökkentsd a stresszt! A reggelek többsége kapkodós, zajos, kaotikus – de amíg mások még ágyban vannak, te addig kiélvezheted a csendet.
  • A napi meditációk csodákra képesek
    Javítja az anyagcserét, csökkenti a vérnyomást, fejleszti a koncentrációt és segíti az agyműködést is.
  • Dobj le pár (vagy több) kilót!
    Van pár órád, amit erre a célra is fordíthatsz akár anélkül, hogy kimozdulnál. Kezdj bele reggel az edzésekbe, meglátod, pár nap alatt megváltozik a hozzáállásod a reggeli mozgáshoz! Most van időd tenni érte!
  • Találj egy új hobbit!
    Írj könyvet, blogot, jegyezd fel a napi tapasztalataidat! Írj listát a céljaidról, fókuszálj mindig a soron következő lépcsőre.
  • Tölts legalább 10 percet olvasással!
    Tanulj valami újat, vagy halad lépésenként egy új könyvvel – készítsd fel az agyad a napi teendőkre!

Nem is tűnik annyira nehéznek, ugye?

„Néhány hónappal ezelőtt elhatároztam, hogy belevágok a Miracle Morning projektbe. Az életem olyan sebességgel változott, hogy alig bírtam lépést tartani. A vállalkozásom válságban volt, de miután belekezdtem a projektbe, rácsodálkoztam, hogy csak azzal, hogy minden nap dolgozok magamon, bármit elérhetek!”
Rob Leroy, Senior Account Executive
„A Miracle Morning miatt úgy érzem magam, mintha minden nap karácsony lenne. Szó szerint. Már hétvégén is eszerint kelek.”
Joseph Diosana, ingatlanügynök.
„Túl a 83. napon csak azt kívánom, bár tudtam volna erről korábban. Lenyűgöző, mennyire máshogy látod így a teljes napot. Képes vagyok koncentrálni a munkámra és minden feladatnak több energiával és lelkesedéssel kezdek neki. Hála a Miracle Morning projektnek, megtanultam teljesebb életet élni – a személyes és szakmai életemben egyaránt.”
Ray Ciafardini, manager

Hamarosan cégünk munkatársai is kipróbálják a Miracle Morningot, a tapasztalataikat pedig természetesen megosztják majd veled is!