Borítókép: 4 tipp, hogy komfortosabb legyen a várandós futás

4 tipp, hogy komfortosabb legyen a várandós futás

Forrás: Europress
Van, aki teljesen leáll a futással a terhesség idején, míg mások akkor is róják a köröket. Ha az orvosodnak nincs kifogása ellene, neked sem kell mellőznöd a kedvenc időtöltésedet, de az biztos, hogy nem lesz egyszerű. De az alábbi 4 tippel megkönnyítheted!
  • Várandósság idején akár egy méretet is nőhet a lábfejed, ezért érdemes venned egy nagyobb cipellőt, ahelyett, hogy régibe passzíroznád be magad. Ezzel sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad, mint például vízhólyagok és bőrkeményedések.

  • Mivel a melled is megnő, a sportmelltartó készletedet is át kell gondolnod. Talán nincs szükség új darabokra, viszont egyszerre kettőt is felvehetsz a megfelelő tartás kedvéért.
  • Mindenképpen olyan nadrágot válassz, aminek alacsonyabb a dereka, hogy a pocakod alá húzhasd, így nem szorítja majd el. Plusz ebben az időszakban még jobban ügyelj arra, hogy jól szellőző, könnyed anyagú ruhadarabokban fuss, ezzel is megkönnyítve az amúgy nem könnyű mozgást.

  • A legfontosabb, hogy figyelj a tested jelzéseire, és csak akkor fuss, ha tényleg jól esik. Az biztos, hogy lassabb tempóra és akár kisebb távokra is kell váltanod, és a gyakoriságon is ritkítanod kell. Mondjuk cseréld le az egyik futóedzésedet gyors gyaloglásra. Nem ebben az időszakban kell csúcsokat döntened, a babád és a te egészséged a legfontosabb!