Borítókép: 20 dolog, amit nem tudtál Usain Boltról

20 dolog, amit nem tudtál Usain Boltról

Forrás: Europress
A sztárfutóról mindenki tudja, hogy emberfeletti képességekkel rendelkezik a pályán, de van néhány kevésbé ismert tény, amit megosztunk veled.

1000 db csirke nuggetset evett Pekingben: a könyvében leírja, hogy mivel nem ízlett neki az ázsiai kaja, inkább a megszokott csirkefalatokat választotta - így is 3 aranyérmet szerzett.

Az első edzője egy kutya volt: Bolgt a kutyáját, Brownie-t mindenhova magával viita. Amikor hazaért az apja, a kutya ugatni kezdett, Bolt pedig hazaszaladt.

Nem tűri a borostát: méghozzá a Champion Shave-nek segített az indulásban, így mindenki bajnokhoz méltóan borotválkozhat.

A segwayek utálják: egy segwayes operatőrnek sikerült fellökni a futót.

Nem tudna hosszú távot futni: több szakértő szerint már 1.5 kilométerrel is gondjai lennének.

Volt halálközeli élménye: Ahogy megírta, 2009-ben a barátaival kocsikázott, amikor 3-szor megpördült az autó. Bolt erősen fogta a kormányt, fejjel lefelé értek földet, de majdnem belehalt.

Örökbefogadott egy gepárdot: 2009-ben fogadta örökbe Lightning Boltot (Villám), a 3 hónapos gepárdot.

Gyorsabb, mint egy busz: Egyszer egy busz ellen is versenyzett, nem kérdés, ki győzött.

A magassága hátrány kellene, hogy legyen: a majdnem 196 centi elég soknak számít, hiszen így nehezebben megy a rajt. Ugyanakkor kevesebbet lép - például, amíg társai 44-45 lépést tesznek meg 100 méter alatt, ő csak 40-41-et.

Zsákolni is tud: ezt 2013-ban be is mutatta az NBA All-Star meccsen.

A cikk folytatását itt találod.