Borítókép: Egy futó örökbefogadja a kóbor kutyát, aki 123 km-t futott vele

Egy futó örökbefogadja a kóbor kutyát, aki 123 km-t futott vele

A szeretet tényleg sokra képes!

Amikor a skót maratonfutó, Dion Leonard találkozott Gobival, épp a 2016-os Gobi March 4 hétnapos versenyének 2. napjánál járt. Ahogy a kutya meglátta, egyből csatlakozott hozzá.

A kutyus 123 kilométeren keresztül követte a forróságban, zord körülmények között, egészen a célvonalig. Leonard átvitte őt a folyókon és minden olyan akadályon, amin az eb nem tudott átkelni. Megosztotta vele az ételét, italát és az ágyát is.

"Bár kistermetű, de a szíve hatalmas" - mondta a kutyáról a BBC-nek. A verseny végeztével Dion 5000 fontot (több mint 1.8 millió Ft) gyűjtött egy közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon, hiszen ennyi pénzre volt szüksége az állatorvosi költségek és a karantén árának fedezéséhez, hogy örökbe tudja fogadni. A kampány annyira sikeres volt, hogy háromszor annyi pénz gyűlt össze, mint amennyit Dion tervezett.

Bár a pénz már nem akadály, 4 hónapos procedúra áll Dion és Gobi előtt, addig pedig a férfi egyik kínai barátja vigyáz rá. De remélhetőleg a karácsonyt már együtt tölthetik.