Házi gyümölcsös jégkrém
Ha a kánikulában lehűtenéd magad futás után, próbáld ki a következő jégkrém receptet. Amellett, hogy hidratál, fehérjét is tartalmaz, ráadásul a mogyoróvaj és a meggylé felgyorsítja a regenerációt.
Hozzávalók:
- 200 g friss bogyós gyümölcs
- 125 ml meggylé
- 75 g mogyoróvaj
- néhány evőkanál méz
- 250 ml görög joghurt
Elkészítés:
A gyümölcsöket turmixold össze a meggylével, a mogyoróvajat pedig keverd össze egy másik tálban a mézzel. A jégrémformákba rétegezd a 3 különböző masszát: kezdd a gyümölcsös keverékkel, aztán jöhet a mogyoróvaj, végül a görög joghurt. Tedd pár órára, vagy éjszakára fagyasztóba és élvezd másnap a hűsítő finomságot!