Borítókép: 3 kaja, amit egy dietetikus biztosan nem enne

3 kaja, amit egy dietetikus biztosan nem enne

Forrás: Europress
És, ha egy igazi szakértő nem fogyasztja, akkor neked sem ajánlott, már ha tényleg egészségesen szeretnél élni!
  1. Bár az 1980-as évek óta nagy népszerűségnek örvend a puffasztott rizs a diétázók és egészségtudatos emberek körében, nem is olyan jó, mint hisszük! A glikémiás indexe magas, így gyorsan megdobja a vércukorszintedet, ahelyett, hogy szépen emelné meg. Ez sem az egészségednek, sem az alakodnak nem tesz jót!

  2. A zsírszegény, előre elkészített salátaöntetek is abszolút tiltólistások a dietetikusok körében. Ennek az az oka, hogy bár kevés zsírt tartalmaznak, cukrot és kukoricaszirupot annál többet, és még ízfokozókkal is telis-tele vannak. Magyarul hizlalnak, és még a bőrödnek is ártanak. Helyette készíts saját verziót olíva olajból és balzsamecetből. Esetleg egy kis mustárt keverj össze olíva olajjal!

  3. Ha egészségesen étkezel, akkor valószínűleg a cukros, szénsavas üdítőket is kerülöd. Ezek az üres kalóriák nem táplálnak, viszont zsírpárnákkal pakolják fel a derekadat! Ráadásul csökkentik a szervezeted jó koleszterinszintjét, és növeli a rosszat. Ami pedig futóként még rosszabb hír: hogy hatásukra nehezebben regenerálódsz az edzések és versenyek után!