Borítókép: A legjobb avokádós receptek

A legjobb avokádós receptek

Forrás: Europress
Nate Appleman, maratonista séf, az avokádó nagy rajongója, most megosztja veled legjobb receptejeit.

A körte formájú növény tobzódik az egyszeresen telítetlen zsírsavakban, és legalább húsz, a futók számára fontos tápanyagot tartalmaz, például káliumot, rezet, cinket, agyserkentő kolint, E-, és K-vitamint és B-vitaminokból, például folátból is szép mennyiség van benne. Egy közepes gyümölcs 230 kalóriát tartalmaz, így majonéz, vaj vagy tejföl helyett tökéletes választás. “Minden nap eszem avokádót” – mondja a séf, aki már 3 maratont is teljesített.

GRILLEZETT MARHABORDA
Grillezz meg egy szép ribeye steaket újhagymával és tálald friss tortillával, paradicsomos szalszával és avokádószeletekkel, melyre csak egy kis só, szezámmag és olívaolaj kell. Ez Appleman egyik kedvenc vacsorája.

AVOKÁDÓ “TORTILLA”
Fél avokádót kenj meg olívaolajjal, sózd meg, majd süsd készre forró serpenyőben. Tálald fetával és szalszával.

GUACAMOLE
Törj össze egy avokádót kevés hagymával, jalapeno paprikával és korainderrel. Ízesítsd limelével és köménnyel.

PIRÍTÓS TOJÁSSAL
A tojást süsd meg ízlés szerint, majd reszelj rá egy jó adag parmezánt. Tegyél a pirítósra 1-2 avokádószeletet és tálald a sajtos tojással.

GRILLEZETT SAJTOS SZENDVICS
Appleman fiának ez a kedvenc ebédje. Vajazz meg 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret és tegyél rá 1-1- szelet sajtot és sonkát. Süsd meg, majd púpozz rá isteni avokádót.

AVOKÁDÓ JÉGKRÉM
Turmixolj össze 2 avokádót 1 doboz kókusztejjel, 1 grépfrút levével, majd ízesítsd a keveréket mézzel. Öntsd jégkrémformákba és fagyaszd le.

AVOKÁDÓS SMOOTHIE
“Az avokádónak köszönhetően krémes és selymes lesz”. Turmixolj össze 1 banánt, fél avokádót, egy fél marék kelkáposztát, 1 ek. mandulavajat és 75 g fagyasztott ananászt.