Borítókép: Nem jön ki? Tedd ezt

Nem jön ki? Tedd ezt

Forrás: Europress
Tudod, hogy hamarosan kezdődik a verseny és előtte még el kéne menned wc-re, mert verseny közben nem szeretnél megállni. Mit tegyél, hogy megsürgesd a dolgokat?

1. Igyál kávét

Sok futó esküszik rá, hiszen ez felpörgetni az anyagcseréd, az emésztőrendszered, aztán már csak annyi a dolgod, hogy beülj a trónra és várj. Néhány perc elég lehet ahhoz, hogy kijöjjön, aminek jönnie kell.

2. Mozogj

A mozgás is felgyorsítja az anyagcseréd, ezért érdemes pár gyakorlatot elvégezni futás előtt. Akár kocoghatsz is, de a terpesz-zár ugrás és a dinamikus nyújtások is meghozzák hatásukat.

3. Kelj korábban

Érdemes úgy időzítened az ébreést, hogy minden reggeli rituálédra maradjon idő. Ha esetleg más időzónába utazol, érdemes a szokásosnál korábban kelned, hogy mindenre bőven maradjon időd.

4. Masszázs

Egy új kutatás szerint ha enyhén masszírozod a gátad, megelőzheted a székrekedés kialakulását. Bár nagyon furcsának hangzik, egy próbát megér.

5. Vészhelyzetben használj kúpot?

A glicerines kúp sok szakértő szerint hatásos, ám a versenyen bajt okozhat, főleg akkor, ha még azelőtt nem próbáltad. Maximum a verseny előtti este próbáld ki, de reggel ne ezzel induljon a napod.

6. Figyelj a táplálkozásra

A rostok fontos szerepet játszanak az anyagcsere megfelelő működésében, ezért a verseny előtti hetekben fogyassz rostokat bőséggel. Viszont a verseny előtti nap már ne egyél annyit, mert hasmenést is okozhat. Figyelj a folyadékpótlásra is, hiszen ha keveset iszol, a wc-n sem megy majd a nagydolog. Igyál a verseny előtti nap és a verseny reggelén is vizet, hogy mozgásban tartsd az emésztőrendszered.