Borítókép: Így hűtsd le magad a forró futások után

Így hűtsd le magad a forró futások után

Forrás: Europress
A hőség egy jó ideig eltart még, és azon kívül, hogy nehezítő körülmény, nem játék. Az egy dolog, hogy minden kilométer igazi küzdelem, de az egészségedre is káros, ha nem figyelsz!

Előtte hűsölj!

Mielőtt elindulsz futni a forróságban, igyál sok hideg vizet, és lehetőleg olyan helyen tartózkodj, ahol megy a légkondi. Akár a futócuccaidat is bedobhatod egy időre a hűtőbe!

De mi a teendő utána?

1. Mindenképpen alaposan nyújtsd le magad, akármennyire is vágyakozol a hideg zuhany alá, ezt a kis időt még bírd ki! Ezzel lenyugszik a pulzusod, és így kevésbé fogsz izzadni fürdés után.

2. Ne jéghideg, hanem csak hűs vízben zuhanyozz, mert ez kevésbé sokkolja a tested, és nem készteti arra, hogy felfűtse magát!

3. Zuhanyzás után ne törölközz meg nagyon, hanem hagyd, hogy a levegő szárítson meg. Ez sokkal kellemesebb, mint törülközőbe csavarni magad.

4. Tölts fel egy lavórt hideg vízzel csak pár cm-ig, és itt áztasd a lábfejedet, amíg elmajszolod az edzés utáni harapnivalódat.

5. Egy üres spray-fejű flakonba tölts vizet még a futás előtt, és tedd a hűtőbe. Aztán ezzel fújhatod le az arcodat utána.

Legközelebb beveted ezeket a tanácsokat?