Borítókép: Színekkel a stressz ellen

Színekkel a stressz ellen

Több kutatás is bizonyítja, hogy a színek kihatnak a hangulatra és az érzelmekre. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árnyalatok vesznek körül a lakás különböző helyiségeiben.

Ha pihenni szeretnél, mindenképp a kék, a barna és a zöld árnyalatok közül válassz.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

1. Kék
A kék szín nyugalmat sugároz, segít az ellazulásban, és csökkenti a vérnyomást. Tökéletes szín a hálószobába, de mivel a koncentrációra is jótékony hatással van, a dolgozószobádat is átfestheted kékre. Érdemes először próbafestést végezned, mert egyes árnyalatai hideg hatást kölcsönöznek.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

2. Zöld
Harmóniát sugároz, a természetesség színe, és elősegíti a gyógyulást - épp ezért zöldek a kórházak falai is. Szuper választás a hálószobába, hiszen stresszoldó hatással is rendelkezik. Az étkezőbe érdemes azonban más árnyalatot választanod, mert csökkenti az étvágyat. Egyébként a dolgozó-, illetve tanulószobába is jó választást, mert fokozza a kreativitást.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

3. Barna
Nappaliba vagy hálószobába az egyik legideálisabb választás, mivel segít az ellazulásban, hiszen nyugtató hatású. Melegséget, harmóniát sugároz. Élénkebb színekkel párosítva elkerülheted, hogy unalmasnak tűnjön.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

4. Fehér
Az örök klasszikus, attól függően, hogyan kombinálod, szinte bármilyen stílushoz tökéletesen illeszkedik. Élénkebb színekkel vidámabb, bézzsel, feketével párosítva pedig elegánsabb hatást érhetsz el vele.

További tippekért látogass el a POLI-FARBE BLOGJÁRA, vagy válaszd ki a kedvenc árnyalatod EZEN AZ OLDALON.