Borítókép: 6 mód - így teszed tönkre a kávéd

6 mód - így teszed tönkre a kávéd

Rengeteg kutatás bizonyította, hogy a kávénak mennyi pozitív hatása van: megelőzi a demenciát, felpörgeti a metabolizmust és energiát ad edzés előtt. Ha még több előnyét akarnád kiaknázni, nézd meg, milyen hiábkat érdemes elkerülnöd.

1. Reggel első dolgod a kávé
Ébredés után az első pár órában ébredsz fel, ekkor magasabb a kortizol szintje is a szervezetedben, így természetes energialökethez jutsz. Sok szakértő szerint az első csésze kávéd valamikor 10 és dél között kellene elfogyasztanod, amikor csökken a hormon szintje.

2. Azt gondolod, a sötét pörkölésű kávé több antioxidánst tartalmaz
Azt válaszd, amelyik ízlik, ne a pörkölésre hagyatkozz. Egyébként szakértők szerint a világos pörkölésű kávében több klorogénsav található, mely stabilizálja a vércukrot, antioxidánsban gazdag, a sötét pörkölésű kávé viszont melanoidokban gazdagabb, emellett gyulladásgátló antioxidánsokat tartalmaz. Még nem bizonyították, hogy melyik pörkölésű kávé egészségesebb.

3. Világos pörkölésűt iszol, mert kevesebb benne a koffein
Akár hiszed, akár nem, a világos pörkölésű kávé koffeintartalma magasabb, hiszen a pörkölés során a koffein egy része elég. A francia pörkölésű kávé kevesebb koffeint tartalmaz.

A CIKK FOLYTATÁSÁT ITT TALÁLOD.