Borítókép: 5 mód, ahogy a gyerekedet sportszerető emberré nevelheted

5 mód, ahogy a gyerekedet sportszerető emberré nevelheted

Forrás: ALDI Női Futógála
Az, hogy kicsi korában mennyire tudod megkedveltetni a gyerkeddel a testmozgást, egész az életére hatással lesz!

1. Figyelj arra, hogy szórakozás legyen számára a sport

Mint azt tapasztalatból mindannyian tudjuk, ha valamit kötelező megcsinálnunk, egész biztosan nehezebben vesszük rá magunkat. Ez a gyerekekre is pont így igaz, ha vasszigort és kemény elvásárokat támasztasz felé, könnyen elveheted tőle a kedvét, a rossz élmény pedig komoly károkat okozhat.

2. Ne terheld túl

Kicsi korban még nem a szép teljesítményekről szól a sportolás, sokkal fontosabb a rendszeresség. Próbáld elkerülni, hogy túlzásba vigyétek és túlságosan kifáradjon, inkább heti több alkalommal sportoljon rövidebb ideig.

Május 19-én már 6. alkalommal startol el a Népligetből az ALDI Női Futógála, ahol a megszokott 5 vagy 10 kilométeres távok mellett benevezhetsz a 600 méteres futásra is, aminek az egész család egyszerre indulhat neki, de gyaloglók is nevethetnek, így babakocsit tolva sem kell kihagynod a programot!

ALDI Futógála

4. Hagyd, hogy kísérletezzen különböző sport típusokkal

Lehet, hogy a te álmod mindig is az volt, hogy kézilabdázzon az utódod és a lelátóról szurkolhass neki, ő mégsem jön haza boldogan az edzésekről. Mindenki számára létezik olyan mozgásforma, amiben valóban örömét leli, szánj időt arra, hogy megtaláljátok, neki mi lehet a kedvence.

3. Ne az eredményeire fókuszálj, hanem a próbálkozásaira

Persze szuper érzés, ha nyer a csapat vagy sikerül jó időt futnia, de az igazán fontos az, hogy pozitív visszajelzést kapjon és kialakuljon a kötődés és az mozgás iránti igény. Épp ezért, ne arra koncentráljatok, hogy mindenképp felmutatható eredményei szülessenek, hanem arra, hogy minden befektetett energiát kellőképp értékeljetek.

5. A sport a barátkozást is támogassa

A mozgás egyik nagy előnye, hogy közösséget épít. Ha csapatsportot választotok, törekedj arra, hogy jóban legyen a társaival, kialakulhasson köztük olyan barátság, ami a tornatermen kívül is megmarad.