motiváció

4 egyszerű módszer, hogy rávedd magad az edzésre

Forrás: Getty Images
Vannak napok, mikor kell egy kis extra motiváció.

Mindenkivel megesik, hogy a háta közepére se kívánja az edzést, és inkább a kanapén fetrengene egész este. Nem vész, ha kihagysz egy napot, ott dől el minden, hogy hogy viszonyulsz a következőhöz. Nem szabad belesüllyedned az apátiába, lépj túl a hibán, és mindig az aktuális napot tartsd szem előtt. Az alábbiakban azokat a tippeket szedtük össze, amikkel átvészelheted a holtpontot.

Cél

Ha eddig még nem határoztál meg konkrét célt, akkor mihamarabb tedd meg, mert ha ez nincs, akkor nagyon nehéz a dolgod. A heti háromszori kondizás fogadalma ezért sántít, inkább határozd meg, hány centimétert akarsz lefaragni a derékbőségedből.

Társ

Szervezz be magad mellé valakit, így nehezebb lesz nemet mondanod a mozgásra. Így már nem csak magadat hagyod cserben a lustasággal, hanem a társadat is. Egy friss tanulmányban nemrég azt is bizonyították, hogy azok az önkéntesek, akik leírták és elküldték az edzőpartnerüknek a konkrét céljaikat, 15%-kal nagyobb sikerrel érték el a céljukat, mint azok, akik csak leírták az elérendő eredményeket.

Változtass a célon

Ez is jelenthet előrelépést, mert az is előfordulhat, hogy első körben nagyon magad fölé lősz. Ilyenkor érdemes kitűzni egy kisebb célt, és azt kell elérni. Ezzel a módszerrel könnyebben maradhatsz konzisztens, ráadásul a sikerélmény is feldobja az edzések monotonitását.

Óvatosan a közösségi médiával

Tartogathat veszélyeket, ha a barátaid edzős posztjait pörgeted folyamatosan. Inkább kezdj el követni olyan embereket, akik megszállottan viszonyulnak az egészséges életmódhoz és az edzéshez. Több kutatás is bizonyította, hogy így érdemes motiválnod magad a célod elérésére.