futás,fogadalom,edzés

2019-ben tényleg komolyan veszed a futást? Így tartsd be a fogadalmaidat!

Forrás: pexels.com
Nem vitás: január a fogadalmak hónapja, és bár ebben az időszakban esküdözünk és fogadkozunk a legtöbbet, a szakértők szerint az emberek nagy része már a hónap közepére visszatér a korábbi életviteléhez. Ha érzed magadban az erőt, hogy 2019-ben tényleg jobban odafigyelj magadra és az edzéseidre, a következő 4 dolgot tartsd szem előtt!

Haladj lépésről lépésre!

Talán unalmasan hangzik, pedig hidd el, nem az: a drasztikus változtatásokat a szervezet általában nem tolerálja, így ha a minimális edzést hirtelen heti hét alkalomra emeled, a tested pillanatok alatt kikészül, a gyógyulás időszakában pedig gyorsan el is felejtődnek a fogadalmak. Ráadásul a lesérülésre is nagyobb esélyed van, ha hirtelen állsz neki az új, sportos életnek. A legfontosabb a fokozatosság: lassan, de biztosan kell felépíteni az edzésprogramot, és a pihenőkről sem szabad elfeledkezned.

Kérj segítséget!

Futni bárki tud, ha pedig jobb teljesítményt akarsz, egyszerűen csak többet futsz – gondolod te. Pedig hidd el, jelentősen javulna a teljesítményed, ha futóedző segítségével építenéd fel a 2019-es edzéseidet: egy szakember ugyanis nem csak a mozgásodat segít tökéletesíteni, de remek tippeket adhat a kiegészítő edzésekkel, a nyújtással és az étkezéssel kapcsolatban. Az eredmény már pár alkalom után elképesztően látványos lesz!

futás,edzés,kitartás
Forrás: pexels.com
Nem árt a jó futócipő!

A futás mindenre jó!

A legfontosabb dolgok egyike a kitartás: sokan ott buknak el, hogy mindig találnak kifogást, miért ne menjenek edzeni. Ők azok, akik csakis hibátlan időjárási körülmények között, és tökéletes egészségi állapotban vágnak neki az edzésnek, feltéve, ha kedvük is van hozzá. Nem azt mondjuk, hogy betegen is menj edzeni, de nem csak napsütésben lehet ám futni, és a rosszabb napokon, amikor épp kikészített a főnök vagy a gyerekek otthon, ezerszer jobbat tesz a futás, mint az evés és a tévézés.

Figyelj a részletekre!

Mostantól fektess kicsit több energiát és pénzt a futásba, ha tényleg komolyan gondolod. A testedet figyelve tervezd meg, mit és mikor eszel a futás előtt és után, ruházz be egy minőségi, kényelmes futócipőre, és vedd nagyon komolyan a bemelegítést és a nyújtást. Hiszen ha valamit csinál az ember, azt csinálja nagyon jól!