Borítókép: 12 dolog, amit egy órán belül megtud rólad a masszőr

12 dolog, amit egy órán belül megtud rólad a masszőr

Egy jó szakembernek elég hatvan perc, és többet fog tudni rólad, mint gondolnád/szeretnéd.


1. Szereted a nagy táskákat
Ha a tested feszesebb az egyik oldalon, a masszőr biztos lehet benne, hogy az egyik lábadat jobban terheled, mint a másikat (ez különösen igaz azokra, akik nagy válltáskát hordanak, mindig ugyanazon az oldalon). Ilyenkor a fenék és a combizom feszesebb az egyik oldalon, és a medencetájon is lehetnek aszimmetriák.
2. Ülőmunkát végzel
Hogy mik a jelek? Gyenge alsóhátizom, annak bizonyítékaként, hogy az egyik oldalon magasabban van a csípőd, mint a másikon. Azok, akik egész nap a gép előtt ülnek, kötött far- és lábizmokkal rendelkeznek.
3. Hason fekve alszol
Ha ez a szokásod, akkor nagy valószínűséggel extra feszülés lesz a nyakadban, amit a masszőr azonnal kitapint.
4. Sokat vezetsz
Aki sokat ül a volán mögött, annak előre kezd dőlni a tartása. Ők azok, akiket a görnyedt válluk könnyedén elárul.
5. Sérülésed van
Ha akut a sérülés, a masszőr meleget és gyulladást is érezhet. A krónikus sérülésekről inkább a dehidratált izmok árulkodnak, amelyek sokkal kötöttebbek, mint normál esetben. Ismétlődő sérülések esetén az inak és az izmok drótszerűvé válnak, mint egy húr.
6. Székrekedésed van
Ezt valószínűleg nem gondoltad, de a kemény hasfalból azonnal érezhető, hogy régóta nem voltál wc-n.
7. Túl sokat sms-ezel
Azok, akik állandóan kütyüznek, fájdalmat éreznek, amikor a masszőr a vállukat masszírozza. Hogy miért? A lefelé néző fej, ami jellemző az sms-ező pózra, aszimmetriát idéz elő a vállban.
8. Dehidratált vagy
Bizonyos pontok a hát felső részében különösen érzékennyé válnak, ha nem iszod meg azt a bizonyos napi nyolc pohár vizet.
9. Állandóan fázol
Ha az ember fázik, ösztönösen felhúzza a vállát. Ezért aztán nem meglepő, hogy a téli hónapokban sokan keresik fel a masszőrt nyak– és váll fájdalmakkal.
10. Futsz
Ha a csipőd és az alsó hátizmaid kötöttek, nagy valószínűséggel sokat futsz. Erről árulkodhat az is, ha fájdalmat érzel, miközben a lábszárad alsó részét masszírozzák.
11. Allergiás vagy
Ha a szemed, a homlokod, az állad és az arcod érzékeny, miközben a fejedet masszírozzák, valószínűleg allergiában szenvedsz. Ritkábban a mellkas, a nyak és a hónalj is érzékennyé válhat.
12. Mindened a hátizsák
Ha nehéz az iskolatáska, az fokozott terhelést jelent a lapockának, ezért ezen a részen kötötté válnak az izmok.