futás,futó nő

1 hét nem futás 10 hét edzését teheti semmissé – így maradj formában a rohanós decemberben is

Forrás: Getty Images
Tudjuk, tudjuk, nagyon feszített a december, és megeshet, hogy nem jut időd futni...

Viszont, azzal nem árt tisztában lenned, hogy az állóképesség nagyon hamar visszaesik, és 1-2 mozgásmentes hét úgy visszavetheti a teljesítményedet, mintha az elmúlt 10 hetedet a kukába dobnád! De van pár olyan trükk, amit ha betartasz, akkor szinten tarthatod magad akkor is, ha nincs időd igazán futni...

Tegyél meg naponta 10.000 lépést, azaz próbálj meg minél többet gyalogolni. Menj kerülőúton a boltba, sétálj egy gyorsat ebédidőben, és persze ne használd a liftet: a sok kicsi összeadódik, és segít szinten tartani a fittségedet is.

Kutatások szerint, naponta 5 perc HIIT edzés is segít abban, hogy egészségesen tartsd a szervezeted. Nyilván arra nem elég, hogy javítsd a teljesítményedet, de a szinten tartásba besegít.

Ha legalább egy futás be tudsz iktatni a héten, akkor az tartson 90 percig (legyen ez alacsony intenzitású, lassú), és kibekkelheted vele a futásmentes időszakot!

Este, a tv előtt végezz el 3X1 perc planket azokon a napokon is, amikor semmi erőd és időd sportolni. A plank gyakorlat az egész testedet megdolgoztatja, és még a pulzust is felviszi. 3 perc pedig belefér, nem igaz?