Borítókép: Kreatív módszerek, hogy több teljes kiőrlésű gabonát fogyassz

Kreatív módszerek, hogy több teljes kiőrlésű gabonát fogyassz

Forrás: unsplash
Minden futó tudja, hogy szüksége van minőségi szénhidrátokra, amiket például a teljes kiőrlésű gabonákból nyerhet.

Természetesen ezek az ételek nem csak szuper üzemanyagforrások, hanem fehérjében, rostokban és antioxidánsokban is gazdagok, így eltelítenek, sőt még a koleszterinszintet is képesek csökkenteni. A pirítóson kívül viszont még számtalan módon fogyaszthatod őket, íme néhány:

Ebédre

A kuszkusz, tönköly vagy quinoa szuperül kombinálható zöldségekkel, húsokkal, vagy akár tofuval is. Elég csak megfőznöd a gabonát, aztán egy serpenyőben gyorsan összepirítani a többi hozzávalóval és fűszerrel.

Salátákban

A Buddha tálak egyre népszerűbbek - ezek tulajdonképpen zöldségeket, tofut is tartalmaznak. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel laktatóbbá teheted a salátát, ha egy kis gabonából készült ételt is adsz hozzá.

Keverd turmixokba!

Egy-két kanál zabpehellyel sokkal táplálóbbá teheted a kedvenc turmixodat, így több proteinhez is juttathatod a szervezetedet, amire nagy szüksége van edzés után.

Pirítva is finomak

Ha szeretnél egy kis plusz roppanós textúrát adni a kedvenc tésztádnak, a pirított zsemlemorzsa helyett szórd meg pirított zabpehellyel.

Desszertként is eheted

A tejberizst készítsd barna rizsből! Aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal pedig még egészségesebbé teheted a végeredményt!

Próbáld ki ezeket a tippeket te is!

Olvasnál még a témában?