Kreatív módszerek, hogy több teljes kiőrlésű gabonát fogyassz
Természetesen ezek az ételek nem csak szuper üzemanyagforrások, hanem fehérjében, rostokban és antioxidánsokban is gazdagok, így eltelítenek, sőt még a koleszterinszintet is képesek csökkenteni. A pirítóson kívül viszont még számtalan módon fogyaszthatod őket, íme néhány:
Ebédre
A kuszkusz, tönköly vagy quinoa szuperül kombinálható zöldségekkel, húsokkal, vagy akár tofuval is. Elég csak megfőznöd a gabonát, aztán egy serpenyőben gyorsan összepirítani a többi hozzávalóval és fűszerrel.
Salátákban
A Buddha tálak egyre népszerűbbek - ezek tulajdonképpen zöldségeket, tofut is tartalmaznak. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel laktatóbbá teheted a salátát, ha egy kis gabonából készült ételt is adsz hozzá.
Keverd turmixokba!
Egy-két kanál zabpehellyel sokkal táplálóbbá teheted a kedvenc turmixodat, így több proteinhez is juttathatod a szervezetedet, amire nagy szüksége van edzés után.
Pirítva is finomak
Ha szeretnél egy kis plusz roppanós textúrát adni a kedvenc tésztádnak, a pirított zsemlemorzsa helyett szórd meg pirított zabpehellyel.
Desszertként is eheted
A tejberizst készítsd barna rizsből! Aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal pedig még egészségesebbé teheted a végeredményt!
Próbáld ki ezeket a tippeket te is!
Olvasnál még a témában?